Közlekedéslogisztikai konferencia Velencén

iho/vasút   ·   2012.10.11. 14:22

Nemzetgazdasági jelentőségű témákra fókuszál a kétnapos előadás-sorozat.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) 27. Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferenciáján elsősorban a hazai logisztikai szektor nemzetközi versenyképességét veszik górcső alá a felszólalók. Szó lesz többek között a Budapestet elkerülő vasúti körgyűrű (V0) megépítéséről, a záhonyi térség logisztikai versenyképességének fejlesztéséről, az intermodális (kombinált) szállítás hazai helyzetének javításáról, különös tekintettel a konténeres áruszállításra, illetve a logisztikai szolgáltató központok fejlesztéséről.

A konferencia legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a Budapestet elkerülő vasúti körgyűrű, a V0 nyomvonalának bejelentése. A terveket a Főmterv Zrt., a V0 megvalósíthatósági tanulmányán dolgozó, V0 Konzorcium tagja készítette, a projektet Takács Miklós igazgató tolmácsolja. A Főmterv előadói kitérnek a V0 nyomvonalvezetésére, technikai, környezetvédelmi és egyéb kihívásaira is. A megvalósíthatósági tanulmány megrendelője az MLSZKSZ.

Velencén szó lesz továbbá az Európai Unió közlekedésfejlesztési irányairól, a magyarországi dunai kikötők helyzetéről – kihasználtságukról, infrastrukturális felszereltségükről, árualapjukról –, a Duna hajózhatóságának kérdéseiről, a hazánkban működő autógyárak, autóipari beszállítók logisztikájáról is.

Az iho a későbbiekben egyes, a konferencián taglalt kérdéskörrel részletesebben is foglalkozik majd, míg az Indóházban a V0 projektet kívánjuk olvasóink elé tárni.

Kapcsolódó hírek