Közös MÁV-ÖBB karbantartó vállalat alakult

iho/vasút   ·   2011.12.15. 13:50

Nemrég írt alá a következő évekre vonatkozó startégiai együttmőködési szerződést a MÁV és az ÖBB. A most megalapított vállalat is ennek az együttműködésnek a gyermeke.

A létrejövő TS-MÁV Gépészet Services Kft. fő tevékenysége a Rail Cargo Hungária Zrt. (RCH) teherkocsijainak karbantartása lesz.

A javításokat a MÁV-Gépészet javítóműhelyeiben végzik majd: Budapest-Ferencvárosban, Győrben, Pécsbánya-rendezőn, Gyékényesen, Dunaújvárosban, Hatvanban, Füzesabonyban, Fényeslitkén, Kelebián és Békéscsabán.

Az új vállalat a tevékenységét várhatóan 2012 elején kezdi meg. A cég létrehozásának előkészítése során  a felek kidolgozták a későbbi operatív munkafolyamatok részleteit, és a MÁV-Gépészet teherkocsi javító műhelyeinek fejlesztési stratégiáját

A 228-as Szergej a ferencvárosi dízel csarnokban<br>(fotó: Arnold Balázs)

A vegyesvállalat központja a MÁV-Gépészet. ferencvárosi műhelye lesz, alkalmazottai a hazai vasúti járműjavítási, -karbantartási tevékenységet jól ismerő, általában német nyelvismerettel rendelkező szakemberei lesznek.

Az ÖBB TS és a MÁV-Gépészet a teherkocsik karbantartásán túl tárgyal mozdony és személykocsi javítások, valamint villamos forgógép javítások megrendeléséről, ami tovább növelheti a külső forrásból származó árbevételek arányát a MÁV-Gépészetnél.

Kapcsolódó hírek