Közúti hülyeségek egy különös pályázaton

MTI   ·   2013.12.12. 09:49

Az ország közútjain tapasztalható hülyeségek témájában hirdetett pályázatot a Fidesz - jelentette be Bíró Márk fideszes országgyűlési képviselő, a frakció közlekedési munkacsoportjának vezetője Budapesten, a Magyar Autóklub székházában tartott sajtótájékoztatóján.

Elhangzott, hogy három kategóriában várják a pályázatokat: a leghülyébb közlekedésirányítási rendszer (mint például indokolatlan sebességkorlátozás, vagy kint felejtett KRESZ-tábla), a leghülyébb KRESZ-szabály, valamint a leghülyébb útfelfestés.

A pályaműveket 2013. december 13-án 13 óra 13 perctől 2014. január 14-én 14 óra 14 percig az info@blokkolasgatlo.hu email címre várják. A kiírók kérik, hogy a pályázat minél több információt tartalmazzon: fotót, a helyszín pontos megjelölését, akár GPS-koordinátákkal. Az értékelhető észrevételeket beküldők között minden témában értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A munkacsoport tagjai közül az Autóklub háromszor két ember számára vezetéstechnikai tréninget, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete három biztonsági csomagot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet három navigációs készüléket, míg a Hungaroring Sport Zrt. a DTM magyarországi futamaira három páros belépőt, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NIT) háromszor két ember számára vezetéstechnikai tréninget Zsámbékon, az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület (blokkolasgatlo.hu) háromszor egy Autó Magazin-előfizetést, a Füredi Autós Iskola háromszor egy téli ajándékcsomagot ajánlott fel a nyertesek számára. Ezen felül - mint Bíró Márk kiemelte - a kormánypárt igyekszik megoldani is a jelzett problémákat.

Bíró Márk elmondta, hogy a Fidesz 2012-ben azért alakította a "KRESZ munkacsoportként elhíresült" munkacsoportot, hogy az utakon tapasztalható problémákkal foglalkozzon. Eddig is rengeteg e-mailt kaptak, amelyek alapján több problémát megoldottak. Így például betiltották a lézerblokkolót, de ugyanakkor a radardetektort engedélyezték. Az egészségügyi csomag hiányát csak akkor büntetik, ha szükség lenne rá, de nincs. A sárga lámpán való áthajtás sem büntethető. A szabálytalanul parkolókra kivethető bírságok nagy mértékben, általában 10 ezer forintra csökkentek, ugyanakkor a rokkanthelyen való parkolásért 50 ezer forintos szabálysértési bírság jár - fejtette ki a kormánypárti képviselő.

Kapcsolódó hírek