Közvetlen vonat Kijev és Aknaszlatina között

iho   ·   2017.04.13. 18:12

Az Ukrzaliznicja közleménye szerint az új járatnak köszönhetően az ukrán fővárosból érkezők közvetlenül juthatnak el Nagyszőlősre, Királyházára, Husztra, Técsőre vagy épp Aknaszlatinára.

Korábban ebben az irányban csak a Lemberg–Aknaszlatina, valamint a Kijev–Rahó vonatjáratok közlekedtek. Az új járat május 3-tól indul. A vonat a Kijev-Paszazsirszkij pályaudvarról indul majd páratlan napokon kijevi idő szerint 18 óra 34 perckor, és előreláthatólag másnap 13 óra 42 perckor ér be az aknaszlatinai állomásra. Vissza páros napokon 14 óra 55 perckor indul a szerelvény, és 10 óra 5 perckor ér az ukrán fővárosba.

A húsvéti ünnepre való tekintettel egyébként két különjáratot is indított az Ukrzaliznicja Kijevből Kárpátaljára. Ugyanakkor április–májusra már alig lehet jegyhez jutni ezekre a vonatokra – jelenti a karpatalja.ma.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit. 

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.