Különleges mozdony különleges teherkocsikhoz

iho/vasút   ·   2016.04.18. 11:15
ajkai_iparos0

A tolatómozdonyt a QuaBLA-modell tulajdonosa, Börcs László szakkommentálásával mutatjuk be, amelyet a társaság legfrissebb hírlevelében is elolvashatnak.

Az iparos 2.

„Amikor kettőezer-tizennégy szeptemberében elkészítettük a cementes kocsikat, nem tudhattuk, hogy hamarosan a Piko megjeleníti a hazánkban, nagy számban előforduló ipari masinákat, amelyek kiválóan passzolnak a különleges teherkocsikhoz. Már akkor felmerült, hogy a poranyagos kocsikhoz, mindenképpen szükséges volna egy ilyen gép. Majd a Rivarossi MÁV cementese megerősítette ez az érzést. Hát, íme, az Ajkai Timföld Kft. erőgépe, amely éppen a cementes kocsikhoz való.

A „keltető”. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: QuaBLA-Facebook-oldala)

A Piko-bázis teljes átfestése, tamponozása, és maratott alkatrész felszerelése után a modell kivitele az eredeti mozdony főjavításkori állapotát mutatja.

Katalógusszám: 11261, pályaszám: A26 098, korszak: V.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek