Lángokban állt a Railjet Taurus - képek a szerelvényről!

iho   ·   2013.12.24. 16:10
DSC_0065

Kedd reggel a Taurus már Győrben pihent, az eleje alaposan megégett. A szerelvény még mindig Öttevény állomáson várja sorsát, valószínűsíthetően éjszaka Bécsbe vontatják alacsony sebességgel, hogy az ÖBB kezelésbe vehesse. Az első kocsi ajtajai is nyitva voltak az oltás megkezdésekor, így belül is van mit takarítani. A teljes átvizsgálás után az ÖBB valószínűleg másik mozdonnyal útjára indítja a szerelvényt. Az eredeti gép állapotát egyelőre nem mértek fel, valószínűleg ezt is Bécsben, vagy a Linzben található járműjavítóban végzik majd.

A hétfő esti baleset áldozata Győrben<br>A képre kattintva galéria nyílik Barabás Kristóf felvételeiből

 

Korábban írtuk:

Az Index-nek számolt be egyik olvasójuk arról, hogy a Budapest felé tartó 165-ös számú Railjet Mosonmagyaróvár és Győr között, Öttevény közelében egy autóval ütközött. Az autóból az ütközés pillanatáig az utasoknak sikerült kimenekülniük, így személyi sérülés nem történt, azonban a balesetet követően a vonatot továbbító Taurus mozdony kigyulladt. A MÁV információja szerint az autós a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, azonban a rendőrség tájékoztatása szerint az autó a síneken defektet kapott, emiatt nem tudott továbbhaladni, a vezető értesítette a rendőrséget, de az információ a mozdonyvezetőig már sajnos nem jutott el időben. A Railjet kocsijait a mögötte közlekedő tehervonat mozdonyával vonatatták vissza Öttevény állomásra.

Képek a kisalföld.hu portálon a tegnapi esti baleset utáni oltásról.

A vonatinfó térképe tegnap este, a Dácsia Öttevényig, a szembe jövő EN vonatok Győrig jutottak, ahonnan jókora késéssel tudtak csak tovább indulni

A nyilatkozó utas elmondása szerint a vonaton utazókat leszállították, majd mivel a hidegben csak az út mentén vártak a pótlásra, sokan elindultak a nagyjából öt kilométerre lévő Győr felé. A tűz nem terjedt át a kocsikra, azonban az utasok csomagjai a vonaton maradtak, a rendőrök nem tudták megmondani ezekkel mi lesz, írja az Index.

A vonalon reggelre helyreállt a forgalom, a leszállított utasoknak is sikerült végül vonatot találni, amellyel Győrig mehettek, majd onnan a Délibe közlekedő személyvonattal tudtak tovább utazni a főváros felé – írja az Index.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek