Lassú a forgalom, fennakadás nincs

iho   ·   2014.01.31. 06:51

A síkosságmentesítést már csütörtökön megkezdték, 265 járművel szórták az utakat, de hatékonyabban csak az ónos eső elállta után tudnak dolgozni. A Magyar Közút arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Hajnalban mindenhol visszavonták vagy mérsékelték a korábban az ónos eső miatt kiadott másodfokú riasztást. Több megyében azonban továbbra is elsőfokú riasztások vannak érvényben nemcsak az ónos eső, hanem a viharos szél, illetve a hófúvás miatt is.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint tizenkét megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest –, valamint a főváros területén lehet számítani ónos esőre, emiatt citromsárga, vagyis első fokú figyelmeztetés van érvényben.

Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére ugyancsak első fokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt, míg Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyében a hófúvás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat azt írta: napközben inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki gyenge ónos csapadék. A Dunántúl északi, északkeleti részén viharossá fokozódhat a szél.

Emellett a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén is lehetnek időnként erős vagy viharos széllökések, ezért ezeken a tájakon hóátfúvásra is fel kell készülni, kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megyében – tették hozzá.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek