Leállt a nosztalgiabusz

iho/közút   ·   2012.07.15. 21:13

A hírt a járat Facebook-oldalán tette közzé az üzemeltető. Mint írják, a Nemzeti Közlekedési Hatóság azért állította le a járatot, mert annak meghirdetett indulási időpontjai vannak. Így menetrend szerinti járatnak minősül, erre pedig a buszt üzemeltető MBTravel Kft-nek nincs engedélye. A járatot ugyanis nem a BKV üzemelteti, (pedig sokan így hiszik), hanem az autóbuszokat üzemeltető cég, amelyben - hála Istennek - közlekedésszerető emberek is dolgoznak.

A járatnak valóban van menetrendje, így a hatóság valószínűleg jogosan kérte számon a cégen az engedélyt. A menetrend fantomizálása ("Tessenek jönni, valamikor majd megyünk egy kört!") nem tűnik jó megoldásnak, hiszen az egyetlen példányban létező kabrió-Ikarus már utaspanaszra is okot adott, amikor egy kisgyerekes család arra panaszkodott, hogy a járatra nem tudtak felszállni a honlapon található időpontban.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.