Lehallgatott jegypénztárak Ukrajnában

iho   ·   2013.09.26. 10:48

Már közel két hónapja elektronikus úton rögzítik az utas és a pénztárosok közötti beszélgetéseket a vasútállomásokon – derül ki a Lembergi Vasút sajtóközleményéből.

A Borsod online cikke szerint a lehallgatások a csapi, az ungvári, a lembergi, a rivnei, az ivano-frankovszki, a csernyivci és a ternopili pályaudvarok és állomások elővételi jegypénztárainál folynak, az érdekelt vasúti vállalatok utasítására, ám az érintett utasok tudta és beleegyezése nélkül.

A vasút illetékesei arra hivatkoznak, hogy ily módon könnyebben a végére járhatnak az adandó félreértéseknek, és hatékonyabbá válhat az utasok kiszolgálása. A jegyváltók és a pénztárosok közötti beszélgetéseket egy hónapig tárolják az adathordozókhoz, amelyekhez csak az arra kijelölt szakhatóságoknak lehet hozzáférésük. A tervek szerint amennyiben beválik ez a hatékonyságnövelő módszer, a lehallgatásokat az Ukrán Vasút valamennyi jegypénztárára kiterjesztik.

A miskolci portál hozzáteszi: hogy az emberek ily módon folytatott titkos megfigyelése esetleg sértheti az alkotmányt, illetve az állampolgárok alapvető jogait – mostanáig egyetlen illetékes vasúti vezető fejében sem fordult meg.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek