Lejáró tömegközlekedési szerződések

iho/közút   ·   2012.04.12. 08:55

Az ózdi önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződéshez hasonlóan a másik két, helyi közlekedéssel érintett településen, Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban is lejárnak a szerződések ez év végén, így mindhárom városban pályázatot írnak ki a tevékenység ellátására, tudta meg a Borsod Volán Zrt.-től a Borsod Online.

„A tulajdonosi elvárások maradéktalan betartásának, a fennálló veszteségek 2012. évi csökkentésének, illetve megszüntetésének figyelembe vételével Ózd mellett Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban is igényeltünk ez évre is működési támogatást, de utóbbi városokban csak 15, illetve 13 millió forintos nagyságrendben. Ózd, Kazincbarcika és Tiszaújváros települések helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésének ellátásában a Borsod Volán Zrt. továbbra is részt kíván venni a közszolgáltatási szerződésekben meghatározottak szerint.

Ezt azonban csak veszteségmentes gazdálkodás esetében vállalhatjuk fel, ennek megfelelően tudunk a megrendelő önkormányzatok és a szolgáltatást igénybe vevő utasok rendelkezésére állni. Ezért, a közös célkitűzések elérése érdekében 2012. évben is számítunk az önkormányzatok konstruktív, együttműködő munkájára a megfelelő volumenű és színvonalú, veszteségmentes helyi közlekedés biztosítása érdekében” – áll a cég írásos közleményében.

Kapcsolódó hírek