Lelőtték az Emiget

Vörös Attila   ·   2018.06.12. 08:30
87emig

Néhány napja meglepve tapasztalták a vasútbarátok, hogy az Emig (elektronikus menetigazolvány) publikus verziója nem tölt be. A lassan tíz éve a vasútbarátok kedvenc MÁV-os honlapján lehet a mozdonyokba szerelt mozdonyfedélzeti berendezés (mfb) GPS-jele alapján nézegetni, éppen melyik startos vontatójármű hol van, személy- vagy épp tehervonatot húz-e. Korábban a hőmérséklet és a pillanatnyi sebesség is nyilvános adat volt, ezt tavaly kivették a portfolióból – pedig nem egyszer ezek is hasznos adatnak bizonyultak akár egy-egy cikk megírásához. Az Emig adatait használja az androidos okostelefont használó vasútbarátok és a vonattal gyakran utazók, például az elővárosi ingázók egyik hasznos alkalmazása, a Vonatdroid is. Egyelőre most ebben a porgramban sem jelennek meg a vontatójárművek.

Ez a képernyő fogadja egyelőre az oldalra látogatókat

Az interneten terjedő mendemondák hatására megkérdeztük a vasúttársaságot, hogy visszatér-e a szolgáltatás, és ha igen, mikor. Mutatjuk a választ: A vasúttársaság Emig publikus szolgáltatásának is meg kell felelni az „Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR)” előírásainak. Néhány héten belül az előírt nyilatkozattételi kötelezettséget beépítik a rendszer használatának feltételei közzé, és újra megtekinthető lesz a publikus felülete a GDPR előírásait teljesítő adattartalommal. Addig a vasútbarátok szíves megértését kérjük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.