Lengyel buszbaleset: lengyel ügyészségi vizsgálat is indult

MTI/iho   ·   2020.08.10. 18:00
02_buszbaleset_m5

Az M5-ös autópályán a hét végén balesetet szenvedett lengyel turistabusz ügyében a magyarországi eljárással párhuzamosan lengyelországi ügyészségi vizsgálat is indult.

Az eljárást a dél-lengyelországi Bielsko-Białában működő körzeti ügyészség folytatja, mivel a városban van az utazást szervező cég székhelye. Az ügyben a magyarországi nyomozókat illeti az elsőbbség, és rajtuk múlik, hogy az eljárást a későbbiekben esetleg átruházzák-e a lengyel ügyészségre.

(fotók: MTI/Donka Ferenc)

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a Bulgáriából hazafelé tartó lengyel busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó negyvenhat ember – negyvennégy utas és két sofőr – közül huszonnégyen kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak. A lengyel utazási iroda vasárnap különbuszt küldött a balesetből sérülés nélkül kikerült utasokért.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek