Leszaladt a kifutópályáról egy utasszállító gép Thaiföldön

MTI/iho   ·   2013.09.09. 11:39

A balesetben tizennégyen megsérültek. A légitársaság közleménye szerint a dél-kínai Kuangcsouból a thaiföldi fővárosba, Bangkokba tartó járat fedélzetén 288 utas és 14 tagú legénység tartózkodott. Az utasok felfújható vészcsúszda segítségével hagyták el a fedélzetet, a tizennégy sérültet egy bangkoki kórházba szállították. „A Thai Airways TG 679 járatszámú, Kuangcsouból induló nemzetközi járata helyi idő szerint vasárnap éjjel 11 órakor érkezett a bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtérre. Földet éréskor eltörött az első kereke, ezért a repülőgép megcsúszott a kifutópályán” – írta e-mailben a légitársaság.

A thai polgári repülési hivatal tisztségviselője hétfőn elmondta, hogy vizsgálat indult, mivel landoláskor szikrákat láttak a hajtómű közelében lévő jobb oldali futómű tájékán. A baleset után ideiglenesen lezárták a kifutópályát. Az eset mintegy két héttel azután történt, hogy húsz ember megsérült, amikor a Thai Airways 500 utast, két pilótát és a 24 főnyi személyzetet szállító, Bangkokból Hongkongba érkező járata landolás előtt légörvénybe került.

A hatalmas és futurisztikus Szuvarnabhumi („Aranyföld”) repülőteret hét évvel ezelőtt adták át, s azóta Délkelet-Ázsia legnagyobb légi közlekedési csomópontja. Évi 45 millió utas fogadására tervezték, de már most 53 millió utas fordul meg évente a repülőtéren. A Bangkoktól 25 kilométerrel keletre lévő, hatalmas kiterjedésű légikikötőt új utasterminállal és leszállópályával bővítik, így 2017-re évi 60 millió utas fogadására lesz alkalmas.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.