Lettországba szállíthat villamosokat a Končar

iho/vasút   ·   2018.12.12. 16:15
400px_koncar_villamosok

A zágrábi vasúti gyártó lett a befutó a harmadik legnépesebb lett város, Liepāja idén januárban kiírt villamostenderén. A kontraktus magába foglal egy további nyolc villamos szállítását lehetővé tévő opciót is. A nem nyilvános értékű beruházás része a Balti-tenger partján fekvő, hetvenezer lakosú város 15,3 millió eurós (körülbelül ötmilliárd forintos) korszerűsítési programjának. A költségek nagy részét, tizenhárommillió eurót (4,2 milliárd forintot) Európai Uniós támogatásokból finanszírozzák.

Hat alacsonypadlós, méteres nyomközű villamost építhet a horvát Koncar a lettországi Liepaja városának (forrás: IRJ)

A teljes hosszban alacsonypadlós járművek első példánya a tervek szerint a szerződés aláírásától számított huszonnégy hónapon belül érkezhet meg Lettországba, az utolsó leszállítására pedig maximum három év áll a Končar rendelkezésére. A légkondicionált utasterű villamosokat kamerarendszerrel és korszerű utastájékoztató rendszerrel is ellátják majd – jelenti az International Railway Journal.

A Rigától bő kétszáz kilométerre nyugatra található, jégmentes kereskedelmi kikötője okán fontos kikötővárosnak számító Liepāja 14,8 kilométer hosszú, méteres nyomközű villamoshálózattal rendelkezik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek