Leváltották a MÁV Informatika vezérét

MTI   ·   2012.09.10. 19:10

A MÁV sajtóosztályán az előző vezér távozásának okairól nem adtak felvilágosítást, mindössze annyit közöltek, hogy a MÁV vezetősége Sánta Zoltánnal képzeli el cég működtetését a jövőben. Sánta Zoltán korábban a távközlési osztályt vezette a cégnél – olvasható a portál hétfői hírében.

Az Index úgy tudja, a cégen belül többek közt a Katus Gábor nevével fémjelzett szakmai kör is ellenezte azt a tűzfal-beszerzést, amelynek „megfúrása" miatt a vállalat úgynevezett compliance osztálya is „elvérzett". Hozzáteszik: azt nem tudni, hogy az ügy kapcsolódik-e Katus Gábor leváltásához.

A portál egy másik, ugyancsak hétfői cikkében írt arról, hogy szeptembertől a MÁV megszünteti a frissen létrehozott szabályozás, etika és kockázatmenedzsment (compliance) osztályát. Ennek feladata az volt, hogy a belső ellenőrzéssel és a biztonsági osztállyal összehangolva vizsgálja a vállalat folyamatait, és felhívja a figyelmet azokra a jogi, szabályozási visszásságokra, amelyek többek közt a korrupcióra is lehetőséget adnak.

Az említett tűzfal-beszerzési ügyben az Index szerint a MÁV úgy akart 144 millió forintért egy új hardvert beszerezni, hogy aztán kiderült, raktáron is hever egy funkciójában egészen hasonló, amit már csak be kellene szerelni nagyjából ötmillió forintért. A tűzfalat eladásra kínáló cég pedig már a zsebében érezte a megállapodást, a pályázat még le sem zárult, a cég már oktatta a MÁV Informatika munkatársait az új rendszer használatáról.

Kapcsolódó hírek