Lezárják az Erzsébet hidat és egy időre a Lánchidat a hétvégén

MTI/iho   ·   2013.09.27. 20:09

Az Erzsébet hidat teljesen, a Lánchidat pedig részlegesen lezárják a forgalom elől. Az Erzsébet híd pesti felhajtóin végzett munkák közben vízcsőhibát találtak, ezért a Fővárosi Vízművek rendkívüli munkálatokat végez a hétvégén.

Szombaton 11 órától vasárnap estig lezárják a forgalom elől a hidat, csak a közösségi közlekedés járművei és a taxik használhatják egy sávban, váltakozó irányban. Emiatt a Blaha Lujza tér felől csak az Astoriáig lehet közlekedni, onnan a Károly körúton vagy a Múzeum körúton folytathatják útjukat az autósok. Buda felől a zárás a Döbrentei térnél kezdődik.

Vasárnap egy időre a Lánchidat is lezárják a forgalom elől egy demonstráció miatt. A zárás 10 és 14 óra között a Clark Ádám teret és az alagutat, utána este hatig már a Lánchidat is érinti. A rendezvény végén a demonstrálók várhatóan a Hősök terére vonulnak, emiatt a 16-os és 105-ös buszok az Erzsébet hídon át közlekednek majd. A BKK jelezte, hogy a zárás miatt elmarad az Árpád híd hétvégére tervezett mosása, és az 1-es villamos felújítási munkái miatti sávlezárás is csak vasárnap lép életbe a hídon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.