Lezárták a 7-est, megmozdult a magaspart Fonyódon

iho   ·   2013.04.05. 09:27

Földcsuszamlás miatt kellett elterelni a 7-es út forgalmát Fonyódon. A magaspart alatti részt, a főútnak a bélatelepi benzinkút és a fonyódi rendőrség közötti szakaszát zárták le, a járművek a fonyódi hegyet megkerülve közlekedhetnek.

A Somogy online munkatársa megtudta: a veszélyeztetett ingatlanok zöme nyaralóépület, akadnak azonban az omlástól nem túl messze állandó lakosok is. A helyzetet felmérte röviddel ezelőtt a helyszínen Hidvégi József, a város polgármestere is. Fonyódon egyébként jelenleg is esik az eső.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a partfalcsúszás miatt az érintett szakaszon az ivóvízvezetéket nyomásmentesíteni kellett.

A helyszínt geológus is megvizsgálta, aki megjelölte azokat a partfalra nehezedő fákat, amelyeket el kell távolítani a további földmozgás elkerülésének érdekében. A 7-es számú főút érintett szakaszán továbbra is mindkét irányban tilos a közlekedés a vészhelyzet teljes elhárításáig – fogalmazott a megyei katasztrófavédelem.

Kapcsolódó hírek