Lezuhant az Orosz Vitézek egyik Szu-27-ese

iho   ·   2016.06.09. 11:48
cim

A két amerikai katonai kötelék gépeinek balesetei után most az orosz légierő bemutató csoportjának egyik pilótája vesztette életét a Moszkva környékén bekövetkezett katasztrófa során.

Mint a TASSZ jelenti, a védelmi tárca közleményére hivatkozva, az Orosz Vitézek egyik Szu-27-ese a bázis felé visszatérőben zuhant le, a gépen nem volt fegyverzet.

A TASSZ fotója a katasztrófa helyszínéről

A baleset előtt a légierő vezérkari főnöke és a hadügyminiszter-helyettes egy emlékművet avatott Muranavo településen, a ceremónia része volt az Orosz Lovagok áthúzása.

A baleset elsődleges oka az eddigi adatok szerint műszaki hiba lehetett. A pilóta mindent megtett annak érdekében, hogy egy települést elkerüljön, feltehetően ezért nem volt ideje arra, hogy katapultáljon.

A kötelék gépei 2013-ban Kecskeméten a betonon...

A pilóta Szergej Jeremenko 2003-ban végzett Krasznodarban, típusai a Szuhojon kívül: Jak-52, MiG-29, L-39. 2010-ben szolgált Kubinkán, 2011 óta volt tagja a formációnak, ő volt a jobb külső kísérő, repült óráinak száma 800 fölötti.

Az Orosz Vitézeket a magyar közönség is láthatta, 2013-ban fő vendége volt a kötelék az akkori kecskeméti katonai repülőtalálkozón.

...és a levegőben <br>(fotó: Vörös Attila)

A kötelék eddigi legsúlyosabb balesete 1995-ben történt, amikor Vietnamban, rossz időjárási körülmények között, két együléses és egy kétüléses Szuhoj ütközött hegynek, mind a négy pilóta meghalt. 2009-ben gyakorlórepülés közben két gépük ütközött a levegőben, az egyik pilóta, a formáció akkori vezetője, Igor Tkacsenko életét vesztette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek