Lezuhant egy ATR Laoszban

iho   ·   2013.10.16. 15:54
cim

A Mekong folyóba zuhant a Lao Airlines laoszi légitársaság egyik befolföldi járatot teljesítő ATR 72-es típusú gépe.

A baleset az ország déli részén, a Csampaszek tartományban, Pasek repülőterének környékén történt, nem sokkal leszállás előtt.

A Reuters még csak 39 halottról tudott, a hírügynökség helyi televíziókra hivatkozik és azt írja, hogy gép a Mekongban félig elsüllyedve látható, a folyóparton számos holttest volt a képeken.

(fotó: Vilbert Mickael)

Időközben megjelent a légitársaság hivatalos közelménye, itt még több áldozat szerepel: 44 utas és öt főnyi személyzet volt a gépen, és a társaság nem tud túlélőkről. A dokumentum ugyancsak rendkívül rossz időjárást említ.

A Bangkok Post szerint a gép utasai közül öt thaiföldi, öt ausztrál, három koreai, hét francia, egy amerikai, egy kínai, egy tajvani, egy kanadai és két vietnami állampolgár volt.

A Lao Airlines Laosz nemzeti légitársasága. Flottája 12 gépből áll: négy A320.as négy ATR 72-es és ugyancsak négy, az orosz An-24-esből fejlesztett kínai MA60-as repül a színeiben. Hálózata hét belföldi járaton túl főképp a környező országokra, Vietnamra, Thaiföldre, Kambodzsára és Kínára terjed ki.

Kapcsolódó hírek