Lezuhant egy F-15-ös Szaúd-Arábiában

iho/repülés   ·   2012.05.01. 08:59

A hírt csak most jelentette az orsztág hivatalos hírügynöksége, az SPA. A valószínűleg Boeing F-15C Eagle típusú repülőgép a királyság északnyugati részén, Tabuk környékén zuhant le. A pilóta sikeresen katapultált és további vizsgálatokra kórházban szállították. A baleset okát természetesen vizsgálóbizottság igyekszik majd kideríteni.

A Szaúdi Királyi Légierő alap vadászgéptípusa az F-15C <br>(fotó: freerepublic.com)

Az elmúlt négy hónapban három gépét veszítette el a szaúdi királyi légierő. 2011. december 20-án egy Hawk Mk. 65 haladó kiképző repülőgép zuhant le, miután madárral ütközött és leállt a hajtóműve. A pilóta ekkor is sikeresen katapultált a sérült gépből. 2012. január 14-én a Francia Légierő  Mirage 2000D támadó repülőgépe és a szaúdiak egyik F-15C vadászgépe ütközött össze szintén Tabuktól nem messze, egy gyakorlat során. Itt is sikerült minden pilótnak katapultálnia.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.