Lilára festi a Festetics utcát a fényvillamos

Vörös Attila   ·   2023.12.13. 16:00
2763_XT205526_231211_

Adventi miliő a Duna partján, disztopikus sci-fi hangulat a szűk utcákban.

A tavalyi rezsipánik után idén visszatért a főváros a fényjárművek közlekedtetéséhez. A manőver költségei vélhetően marginálisak, lévén a ledfüzéreket elég egyszer megvenni, a fogyasztásuk pedig a nagy egészhez képest meg sem látszik. Nem úgy a szemkiverő gúnyában zakatoló villamosok, buszok!

A BKV emberei az idei adventre felöltöztettek

  • hat villamost
  • egy trolit
  • két autóbuszt
  • egy fogaskerekű-szerelvényt
  • plusz volt mikulás busz, mikulás HÉV és mikulás troli is.

A tömközfotósoknak így bőven van miből válogatniuk, a járművek pedig sok-sok különböző vonalra ellátogatnak, hogy szinte mindenhol össze lehessen velük futni a vízkeresztig tartó időszakban.

Kedvenc grafikonunk 2023-ból (forrás: BKK)

A minap a Keletibe érkeztem meg kora este, és villamossal terveztem hazamenni. Ekkor futott be épp a végállomására az ünnepi KCSV7-es, egészen szürreális hangulatot teremtve a különben nem túl emelkedett Festetics utcába. Mire rájöttem, mitől lett lila az egész utca...

Érdekes színek a Festetics György utcai végállomáson. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Vörös Attila)

A villamos oldalán a fehér fények csak a világosságot sugározzák, de a kocsi felső részén levő kék ledek és a vörös végzárlámpák az áramszedő piros fényével együtt a közeli falakon pont a diszkrét lilát keverik ki. Micsoda felismerés!

Az elmúlt napok havas-esős időjárása egyébként nagyon jót tett az esti fotózásoknak. Az aszfalton visszatükröződő fények teljesen más hangulatot adnak a személőnek, mint a száraz, steril környezet. Miközben tudjuk, hogy esik az eső, hideg van, csúszik, nyirkos, a bőrünk alatt van a latyak, sokkal több és színesebb a fény, amit látunk. Hát, ezeken is érdemes elmélkedni két rohangászás között! Az alább induló galériában megnézhetik Vörös Attila ünnepi villamosos fotóit, amiket jártában-keltében készített a napokban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek