Linking the cargo world: WOF & BUD Cargo Forum a repülőtéren

iho/repülés   ·   2023.10.10. 09:05
bar_7985

Hatodik alkalommal rendezte meg a Budapest Airport éves cargo konferenciáját a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Terminálján, ezúttal a World of Freight (WOF) szakmai szervezettel társulva. Az így kibővített rendezvény harmincnégy országból több mint háromszáz vendégnek biztosított platformot a logisztika világának aktuális kihívásairól folytatott szakmai beszélgetésekre.

A WOF által teremtett hagyományoknak megfelelően az esemény jótékony célokat is támogatott: a Budapest Airport 10 ezer eurót ajánlott fel a szervezők által választott Magyar Rákellenes Ligának.

A rendezvény első estéje az Európa hajón megrendezett gálavacsorával zárult, ahol a logisztikai iparág kiemelkedő vállalatainak és szakembereinek járó díjakat is átadták.

Díjazottak
  • A zöld logisztika bajnoka: Antwerpen–Brugge-i Kikötő
  • Legnagyobb technológiai újító: Scan Global Logistics
  • Leggyorsabban fejlesztő szállítmányozó: Quick Cargo Service
  • Legjobban fejlődő belly cargo légitársaság: LOT Polish Airlines
  • Legjobban fejlődő e-kereskedelmi szolgáltató: Cainiao Network
  • BUD cargo közösségi díj: Trifán László, cargo vezető, Celebi Ground Handling Magyarország
  • Legjobb logisztikai infrastruktúra-fejlesztés: az East-West Gate a fényeslitkei vasúti cargo terminál projektért
  • WOF Hírességek Csarnoka díj: René Droese

„Ahogy a BUD Cargo City sikertörténete is mutatja, a kiemelkedő eredményekhez folyamatos párbeszédre, intermodális szemléletre és stratégiai hozzáállásra van szükség” – mondta René Droese, a Budapest Airport általános vezérigazgató-helyettese. Kiemelte: „Épp ezért tartom fontosnak, hogy a Budapest Airport ne csak a külföldi konferenciák aktív és rendszeres résztvevője, hanem az együttműködés ezen platformjainak szervezője is legyen. Büszke vagyok rá, hogy Magyarország mellett Közép-Kelet-Európából és a világ minden pontjáról ennyi kiváló szakember gyűlt össze a mai alkalmon, hozzájárulva az iparági párbeszéd létrejöttéhez. Hiszek benne, hogy a siker kulcsa az együttműködésben rejlik, ezért egyúttal szeretnék köszönetet mondani a cargo közösség minden szereplőjének, akik nélkül mindez nem lenne lehetséges.”

„A légi áruszállítás a logisztikai iparág megkerülhetetlen szegmense, amely folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal szembesül. A fejlődéshez el kell fogadnunk ezeket a kihívásokat, és olyan stratégiákat kell kialakítanunk, amelyek révén az előnyünkre fordíthatjuk azokat” – mondta Steven Polmans, a TIACA elnöke a rendezvényen. Hozzátette: „Összetartó szakmai közösségként a mai konferencián is ezekre a kihívásokra keressük a választ. Nagy örömömre szolgál, hogy ismét itt, Budapesten találkozhatunk, ahol a cargo közösség már bizonyította, hogy összefogással és közös munkával milyen jelentős eredményeket lehet elérni a légi áruszállítás terén.”

Tíz év alatt duplájára nőtt a Budapesten kezelt légi áru mennyisége, a nagyobb kihasználtsággal közlekedő járatoknak köszönhetően pedig a cargo repülőgépek száma mindeközben csökkent. A jelenlegi, közel 200 ezer tonnás volumen olyan repülőterekkel emelte egy szintre a magyar főváros légikikötőjét, mint Bécs vagy München. A tavalyi év végén regisztrált rekord árumennyiség negyven százalékos növekedést jelent a koronavírus-járvány előtti, 2019-es adathoz képest. A repülőtér-üzemeltető az elmúlt négy évben nemzetközi szinten is látványos összeget, 80 millió eurót fektetett cargo fejlesztésekbe. Az így létrejött BUD Cargo City logisztikai központ a jövőben újabb befektetések révén tovább bővülhet. A Budapest Airport a fejlődés ütemét és minőségét tekintve is a nemzetközi élvonalat képviseli a cargo területén.

A WOF csoportról

A World of Freight célja, hogy a közép-kelet-európai régió leginnovatívabb platformjává váljon az ellátási láncok világában. Kétnapos, nemzetközi B2B rendezvényeket szervez, amelyekkel igyekszik friss táptalajt teremteni az új üzleti lehetőségek számára, és elősegíteni a már meglévők erősítését. A konferenciákon a digitalizáció, az e-kereskedelem, az intermodalitás és a fenntarthatóság területéről a legizgalmasabb témák kiválasztása révén célja, hogy tökéletes forrást nyújtson a legújabb aktualitások megismeréséhez és a jövőbeni együttműködési lehetőségek beazonosításához, kormányzati, egyetemi, ipari és üzleti vezetők részéről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek