Localo: az Isten is fesztiválbusznak szánta?

iho/közút   ·   2016.07.08. 13:45
sound_localo_kicsi

2005-ben új színfolttal gazdagodott az akkor még egységesebbnek mondható fővárosi autóbuszflotta, megjelentek az első Alfa Localók, első körben tizennégy. Az új típust új szolgáltató hozta, a Nógrád Volán, ami „idegenben” a BKV alvállalkozójaként debütált. A svéd alvázú, de magyar felépítményű típusból 2007-ben további tizenötöt szereztek be, majd 2012-ben, a szerződés lejárta után a szolgáltató és a buszai is eltűntek Budapestről, Nógrád megye helyközi vonalain folytatták, folytatják pályafutásukat.

A Nógrád Volán mellett egy másik alvállalkozó, a VT-Arriva (akkori nevén VT-Transman) is hozott a típusból Budapestre 2006 és 2007 folyamán összesen 52-t, ezek 2015-ig voltak forgalomban, aztán csak 19 maradhatott, ezek jelenleg világoskék színben közlekednek a BKK partnereként, a többi munkanélkülivé vált.

Alfa Localók a Balaton Soundon – a képre kattintva galéria nyílik! (fotók: VT-Arriva)

A Balaton Sound idején (július 6–10.) négy közülük (KXM-024, 026, 035, 043) most ismét menetrend szerint közlekedik, a BS1 jelzésű vonalon, Szabadi-Sostó és Zamárdi között fél óránként, illetve a BS2 jelzésű vonalon, Balatonföldvár és Zamárdi között óránként. Az üzemidő délelőtt 11 órától másnap reggel hétig tart, a napijegy ára egy ezres. A buszok részletes menetrendjét és az utazási feltételeket a VT-Arriva honlapján lehet megtekinteni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek