Logisztikai depót épít a Magyar Posta Kaposvárott

MTI/iho   ·   2022.03.01. 09:55

Letették a Magyar Posta Zrt. több száz millió forintból épülő logisztikai depójának alapkövét.

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója az eseményen azt mondta: a tervek szerint a nyár végéig elkészülő 2800 négyzetméteres, a mai modern csomaglogisztikai elvárásoknak megfelelő létesítmény 183 település 230 ezer lakóját szolgálja ki. Jobb munkakörülményeket teremt a dolgozóknak, növeli a szolgáltatás színvonalát és a vállalat versenyképességét.

Kaposváron, illetve Somogyban is évről évre nő a kézbesített csomagok száma: amíg a posta munkatársai 2020-ban 193 ezer, tavaly már mintegy 200 ezer csomagot juttattak el a depó vonzáskörzetéhez tartozó településekre. A kaposvári üzembe automata csomagszortírozó rendszert is telepít a vállalat, amely gyorsítja a beérkező csomagok feldolgozását és a kézbesítését.

A Magyar Posta MPL+ program keretében 50 milliárd forintból a teljes postai logisztikai infrastruktúra megújul. A posta 2023-ra huszonhárom depóból álló logisztikai hálózatot hoz létre, amely a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget akár kiugró időszakokban is képes lesz rugalmasan kezelni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek