Logisztikai és raktározási terminál épül Csepelen

MTI/iho   ·   2015.05.02. 14:13

A Metrans Európa egyik vezető kikötő-logisztikai vállalata, a német Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaság (HHLA AG) leányvállalata. A beruházást bejelentésekor Klaus-Dieter Peters, a HHLA AG elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: meggyőződése, hogy Magyarország jó telephely lesz, az ország fontos csomópont, ezért döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy konténerterminált, de később további beruházásokat is terveznek. Hozzátette: a HHLA AG az észak-európai kikötőket köti össze az adriai térséggel, de a kelet–nyugati tengelyen is mozognak, egészen Isztambulig szállítanak. Magyarország, Budapest mind az észak–déli, mind a kelet-nyugati irány szempontjából jó csomópont. Az elnök-vezérigazgató elmondta: az építési tervek idén nyáron, vagy legkésőbb szeptemberre elkészülhetnek.

Klaus-Dieter Peters szerint a beruházással ahhoz is hozzájárulnak, hogy további befektetések számára is vonzóvá tegyék Budapestet, hiszen a befektetők számára fontos, milyen az infrastruktúra, hogyan lehet egy telephelyet összekötni a kikötőkkel, illetve a felvásárlópiaccal.

A csepeli beruházás első fázisában a terminál raktározási területének kialakítása, illetve vágányok, parkolóhelyek és a szociális épület kiépítése zajlik, és egy irodaház megépítését is tervezik a leendő magyarországi központ számára. A terminált a Metrans és a HHLA önerőből finanszírozza.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek