Logisztikai fejlesztés a Raben Trans European Hungary Kft.-nél

MTI/iho   ·   2023.04.24. 10:20

A logisztikai átrakó raktári területet hetvenöt százalékkal hétezer négyzetméterre bővítették Dunaharasztiban.

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az átadó ünnepségen elmondta: a beruházás hozzájárul a cég nemzetközi gyűjtőszállítmányozási tevékenységének jövőbeli növekedéséhez. A cég az új, mintegy 3400 négyzetméteres létesítménnyel együtt elegendő cross-dock kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy lépést tartson a következő öt évre várt forgalombővüléssel

Az ügyvezető igazgató szerint a stratégiai elhelyezkedésű átrakóközpont kulcsfontosságú a hazai és az európai hálózat szempontjából. A beruházás során a raktárterület 3400 négyzetméterrel, az irodaterület 1000 négyzetméterrel bővült, az épületre napelemes rendszert szereltek. A bővítéssel a rakodókapuk száma hetvenre nőtt.

Árvai Csaba tájékoztatása szerint az eddig használt csarnokban naponta 2500–3500 raklapnyi áru fordult meg. A kapacitásbővítéssel nemcsak ez a mennyiség, hanem a kiszolgált járművek száma is növekedhet 20–30 százalékkal, elérheti naponta a százat. A központ a furgonoktól a teljes méretű nyerges szerelvényekig bármilyen típusú jármű fogadására alkalmas, a nagyobb belső térben pedig egyszerűbbé válik az anyagmozgatás. A Raben Group nagy múltú holland gyökerű logisztikai szolgáltató vállalat, amely a raktár- és frissáru-logisztikától a belföldi és nemzetközi közúti, teljeskocsi-rakományos, intermodális, továbbá tengeri és légi szállítmányozásig kínál átfogó megoldásokat.

A vállalatcsoportnak tizenöt európai országban, Lengyelországban, Németországban, Hollandiában, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Görögországban, Olaszországban és Ausztriában több mint 160 telephelye van, több mint 11 ezer dolgozója van. Mintegy 1,6 millió négyzetméternyi raktárterületet üzemeltet, naponta 13 ezer 500 kamiont indít útnak. A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Raben Trans European Hungary Kft. a 2021. évet 11 milliárd 466 millió forint nettó árbevétel mellett 1 milliárd 40 millió forint veszteséggel zárta. Az előző évben a cég 9 milliárd 725 millió forint nettó árbevételt és 206 millió forint adózott eredményt ért el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek