Logisztikai központ épül Tiszaújvárosban

MTI/iho   ·   2017.11.03. 13:54

Logisztikai központot épít a tiszaújvárosi ipari parkban az Infogroup Ingatlanfejlesztő Cégcsoport. A létesítmény alapkövét pénteken helyezték el. Az új központ Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Tiszaújváros számára is nagy jelentőséggel bír.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kihangsúlyozta: a beruházás is jelzi a Magyarországon működő nagyvállalatok hosszú távú elköteleződését az ország mellett. A kormány arra törekszik, hogy a piacon jól teljesítő, innovatív és fejlődésre kész vállalatok számára kedvező üzleti környezetet teremtsen. A bizalom erősödése megmutatkozik a beszállítói együttműködés alakulásában, a szakképzés fejlődéséért végzett közös munkában és a vállalatok jövőre vonatkozó terveiben is. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legfrissebb konjunktúra-felmérésének eredményeit illetően a megkérdezett mintegy száz vállalat kétharmada jónak tekinti saját üzleti helyzetét, ami 2005 óta a legjobb érték. A kedvező gazdasági folyamatoknak és a kormány intézkedéseinek köszönhetően jelentősen nőtt az ipar teljesítménye, és a járműipar mellett más iparágak is jól teljesítenek. 741 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma 2010 óta.

Székely Ádám, az Infogroup ügyvezetője azt hangoztatta, hogy a három és fél milliárd forintos beruházáshoz állami támogatást nem vesznek igénybe, a tervek szerint a jövő év nyarára készül el a létesítmény. A 16 ezer 700 négyzetméteres épület alapterülete szükség esetén további két és fél ezer négyzetméterrel növelhető. Ez a cégcsoportnak  spekulatív alapon épített fejlesztései mellett fontos szerepet kapnak a built-to-suit (egyedi megrendelésre készülő) projektek is.

Bráz György, Tiszaújváros MSZP-s polgármestere azt emelte ki, hogy a települést a gazdaság hozta létre, és ma is az ipar dominál.

Győri Péter a Jabil ügyvezetője arról szólt, hogy Jabil és az Infogroup jövőbeli hosszú távú együttműködése a két cég hat éves közös sikerein alapszik. A fejlesztésnek köszönhetően a Jabil raktározási kapacitásai jelentősen megnőnek, és a vállalat új üzleti lehetőségeket kínálhat, bővítheti szolgáltatási körét meglévő partnereinek, az autóipar, a telekommunikáció, az orvosi és ipari elektronika, a számítástechnika és adattárolás területén működő elektronikai vállalatoknak, illetve a potenciális ügyfeleinek is. Az amerikai tulajdonú Jabil tiszaújvárosi leányvállalatának célja, hogy a jövőben disztribúciós központ szerepét is ellássa az elektronikai gyártási tevékenysége mellett.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. 2000-ben nyitotta meg gyárát Tiszaújvárosban, az anyavállalat globálisan harmadik legnagyobb, Európában pedig a legnagyobb gyáraként. A cég összesen ötvennégyezer négyzetméteres gyártócsarnokban csaknem három és félezer embert foglalkoztat. Az elmúlt év nettó árbevétele 914 millió dollár volt, ennek kilencven százaléka exportból származik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek