London teljesen bedugulhat kora estétől csütörtök estig

iho   ·   2015.07.08. 16:26
tube-victoria_2895607bCIM

Magyar idő szerint este 7-kor kezdődik a kétnapos metrósztrájk Londonban. Tizenhárom éve volt az utolsó olyan tiltakozás, amikor az összes – 11 - metróvonalon leálltak a kocsik, és mintegy 270 metróállomás zártak le.

 

Boris Johnson polgármester közölte: sztrájkolhatnak, ameddig akarnak, akkor sem enged követeléseiknek. A dolgozók azt kérik, hogy a szeptembertől tervezett éjszakai metrójáratok miatt kapjanak plusz pénzt és juttatásokat.

A londoni tömegközlekedési társaság azt kérte az utazóközönségtől, hogy mindenki próbáljon meg este 6 előtt hazajutni a munkából, illetve akinek utaznia kell, az menjen ki a pályaudvarokra és repterekre még kora este előtt. Az első hírek szerint mostanság a legnagyobb a tumultus a városban.

A cég közölte az alternatívákat, amivel utazhatnak azok, akik mégis útnak indulnak szerda este a városban. Felfüggesztik az útjavításokat, fenntartják a dugódíjat, sőt, egyes helyeken le is zárják a belvárost, és mintegy 200 extra buszjáratot indítanak. London központja és Canary Warf, valamint Putney között. Az Emirates Air Line függővasút éjfélig közlekedik, amelyen elfogadnak minden, a tömegközlekedés által kiadott jegyet és bérletet.

Kifejezetten erre a napra sűrítették a bubiállomásokat, illetve extra bicikliparkolókat helyeztek ki arra buzdítva a londoniakat, hogy kerékpárral induljanak ezen a két napon munkába.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek