Londoni fekete taxik Sanghajban

iho   ·   2014.07.07. 10:40

A megszokott fehér-kék, fehér-sárga, fehér-piros autóktól a "londoni taxi"-ként is emlegetett kocsik méretükben is különböznek: jóval tágasabbak, így a Csiangseng elsősorban idős és mozgássérült utasokat céloz meg velük. Szerepük így hiánypótló is lesz, jelenleg alig akad lehetőség a kerekes székek taxikban való szállítására a városban - írja a Shanghai Daily napilap.

A járművekben nincsen a vezető mellett "anyósülés", ehelyett a teret a csomagoknak tartják fenn, hátuljában pedig két rögzített és két, igény esetén kihajtható ülés kap helyet. A Shanghai Daily információi szerint a mintegy kétszáz fekete taxi használatáért a hagyományos autókénál többet kér majd a szolgáltató: az alapár így 14 jüan (500 forint) helyett 19 jüan (700 forint) lesz és a kilométerenként fizetendő összeg is magasabb lesz a megszokottnál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Heathrow evolúciója

iho/repülés   ·   2023.10.18. 19:00

A londoni Heathrow az Egyesült Királyság (és Európa) legforgalmasabb légikikötője. Fejlődése, fejlesztése idestova a nyolc évtizedet ölel fel. Mérföldkövek.