Londoni tömegközlekedés: tarifaemelés, főképp a buszon

iho/közút   ·   2012.11.08. 12:55

Jövőre a Transport for London tarifái az inflációnál egy százalékkal nagyobb mértékben növekednek – adja hírül a közlekedési társaság weboldala. Az időseknek, diákoknak, veteránoknak és mozgássérülteknek szóló kedvezményeket nem érintik az emelések.

A közlemény szerint a január másodikától érvényes áremelés a brit főváros tömegközlekedési beruházásait alapozza meg. Az Oyster pay marad továbbra is a legolcsóbb londoni utazási mód: a napijegy árát, amellyel a londoni metrót, a Dockland vasutat és a vonatokat lehet igénybe venni, ugyancsak nem emelik, viszont az Oyster busztarifák öt pennyvel drágulnak, egy jegy 1,40 font lesz.

Az 1-es belső zónában a metró „Oyster pay as you go” tarifája 10 pennyvel lesz drágább, a mind a hat zónára szóló egyszeri utazás díja pedig csúcsidőben 20, csúcsidőn kívül 10 pennyvel nő.

Boris Johnson polgármester bejelentette: 2013-ban több pénzt fordítanak a főváros útjaira, a mélyvasúti vonalakra és felgyorsítják a közlekedésbiztonsági projekteket is, további beruházásokról később tájékoztat a londoni városvezető.

Kapcsolódó hírek