Ludmilla a vicinálison

iho   ·   2016.10.17. 11:15
00kicsi

Egy zsákvonal szürke hétköznapjaiban nem sok fotótéma akad. A mindennapi szóló Bz motor mellett heti három alkalommal a Rail Cargo Hungaria teljesít tehervonati szolgálatot remot Szergejjel. Néhány helyi agrárvállalkozás jóvoltából viszont – főleg az aratásokat követően – különböző magánvasutak gépei is megjelennek Nagyatádon. Mindig az adott irányvonatra a legjobb árajánlatot adó társaság, illetve a társaság által bérelt gép érkezik, így történt, mindenki legnagyobb meglepetésére, hogy október 11-én egy Szombathely-rendezőből érkező – rakodás után pedig Svájcba tartó – szerelvény élén a GYSEV által bérelt 008-as Ludmilla pompázott. A személyzet a mozdonyra a Kárpát vasúttól érkezett.

Ehhez a vonathoz kell a háromezer lóerő! A képre kattintva galéria nyílik (Szőcsényi Gábor felvételei)

A gép a kocsik rendezgetése után még éjszakára is a vendége maradt a nagyatádi állomásnak. A következő napokban a feladata a kocsik cserélgetése, illetve egy dombóvári látogatás volt a festőműhely megnyitója és a napivizsga miatt. Október 15-én végeztek a rakodással, így már csak a kocsik felhozatala és egyberakása maradt hátra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek