Ma átveszik a Repülőszövetségtől Budaörsöt

iho   ·   2017.08.31. 10:30
cim

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. visszaveszi az üzemeltetést és a hvg.hu értesülései szerint 180 napra, bérleti szerződés formájában ezt a feladatot és lehetőséget a reptéren működő Fly-Coop veszi át, pontosabban az az Aeroglobe Kft., amelynek tulajdonosai azonosak a Fly-Coopéval, Jakab Ernő és fia, Jakab Tamás.

Ami kérdés, és ezt a Repülőszövetség elnöke, Mészáros László is felveti, az, biztosítható-e a reptér folyamatos működése, miközben az MNV szerint az új bérlő „intézkedett a szükséges engedélyek beszerzése iránt”, ami magyarul azt jelenti, hogy még nincs ezeknek a hatósági engedélyeknek a birtokában.

Az MRSZ elnöke szerint a szövetséget nem tájékoztatták eddig az átadás mikéntjéről, az is kérdés, mi történik a szövetség birtokában lévő, az irányításhoz szükséges berendezésekkel, és ami még fontosabb, ki lesz, aki megfelelő jogosítások birtokában például biztosítja a toronyszolgálatot. Az új bérlő úgy akarja átvenni az eddigi személyzetet, hogy azoknak mondjon fel az eddigi üzemeltető, így viszont ki kellene nekik fizetni vagy 15 milliónyi szeptemberi bért és végkielégítést, amire az MRSZ-nek nincs pénze.

Mészáros Lászlóval három éve az iho/repülés is készített interjút a szövetség és a vagyonkezelő közti vitákról. Akkor az MRSZ elnöke elmondta: „Valóban létezik egyfajta rendezetlen számla a Vagyonkezelő és a Repülőszövetség között, amelynek alapvetően az az oka, hogy a vagyonkezelő egy hét évre visszamenőleges számlát bocsátott ki, amelynek mi nem értettük az alapját... szerintünk mi értéknövelő beruházásokat végeztünk a repülőtéren ...az alap-megállapodásnak az volt a lényege, az értéknövelő beruházások értékét levonhatjuk a bérleti díjból." A mostani cikkben az MRSZ elnöke jelzi, nem világos, milyen alapon választották ki az ideiglenes bérlőt, miért nem írtak ki (már most) pályázatot. A portál szerint lehet, hogy „semmi akadálya nem lesz annak sem, hogy – mondjuk meghívásos tendereken kiosztott beruházások után – ugyanilyen ,váratlanul’ akadjon majd egy alkalmas vevőjelölt a milliárdos értékű, állami vagyonra.”

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek