Ma délután tüntetés a gyorsforgalmi úton

iho/közút   ·   2012.10.18. 08:06

A Monori Rendőrség tiltása miatt a repülőtéri dolgozók a gyorsforgalmi úton kénytelenek demonstrálni a kilátásba helyezett brutális fizetéscsökkentés és a repülőtéren kialakult helyzet miatt – adja hírül weboldalán a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet. A szakszervezet a lehető legrövidebb idejűre korlátozza a rendezvényt, és az autósok megértésében bízik.

Eredetileg október 17-én szerdára tervezték a Hochtief-Budapest Airport és a Malév Ground Handling dolgozói tiltakozó és figyelemfelkeltő megmozdulásukat. A rendezvény oka a Malév GH-nál bejelentett 30-50 ezer forintos havi nettó fizetéscsökkentési terv, illetve a Hochtief-Budapest Airportnál kilátásba helyezett hasonló megszorítás. Minderre az elmúlt évek folyamatos fizetés-értékvesztése, az elégtelen adókompenzáció és az új munka törvénykönyvének több tízezer forintos bércsökkentő hatása után kerülne sor.

A LESZ először a Repülőtéri Emlékparkkal és a II-es terminállal szemben lévő, forgalom elől lezárt területen akarta megtartani a demonstrációt. Ez a helyszín a repülőtér és a mellette futó főútvonal között fekszik, és elkerülhető, például a főúton keresztül is. Azonban az illetékes Monori Rendőrkapitányság, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság részvételével folytatott egyeztetés után megtagadta az engedélyezést. Ezért a demonstrációt a szakszervezet kénytelen volt áttenni a gyorsforgalmi út fővárosból kifelé vezető oldalának külső sávjába.

A demonstráció végleges helyszíne és időpontja: Ferihegyi gyorsforgalmi úton, a D portától a  Repülőtéri Rendőr Igazgatóság gyalogos-átkelőhelyéig, a városközpontból kivezető irányban, a külső sávban, 2012. október 18-án (csütörtökön), 15.45–18.00 óra között.

A demonstrációval kapcsolatban az autósok megértését kérik a szervezők – végső elkeseredésükben demonstrálnak így a nincstelenség határára taszított munkavállalók a fűtési szezon kezdetén – írja a szakszervezet közleménye.

Kapcsolódó hírek