Ma is tüntetés a belvárosban, forgalomkorlátozással

iho   ·   2013.02.15. 12:02

Február 15-én, pénteken 17 és 20 óra között demonstráció miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a Belvárosban. A résztvevők létszámától függően korlátozhatják a közúti közlekedést, ami érintheti a tömegközlekedési járatokat is – hangzik a BKK közleménye.

A demonstráció résztvevői 16 órától a Deák Ferenc téren gyülekeznek, majd 17 órakor elindulnak a Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Szemere utca–Szalay utca–Honvéd utca–Alkotmány utca útvonalon a rendezvény helyszínére, a Kossuth Lajos térre, amely várhatóan 18 órától 20 óráig tart majd. A vonulás idején az útvonalat érintő tömegközlekedési járatok, azaz a 70-es, a 72-es, a 73-as és 78-as trolibuszok, a 15-ös, a 16-os és 105-ös autóbuszok forgalmát rövid időre, 5-10 percre korlátozhatják a közúti forgalom megállítása miatt, amennyiben a résztvevők létszáma ezt szükségessé teszi.

A demonstráció idején, az Alkotmány utca esetleges lezárása esetén a 15-ös és a 115-ös autóbuszok a Boráros tér H irányában nem érintik a Szent István körút és a Markó utca megállóhelyeket, helyettük az alábbi megállóhelyeken állnak meg: Nyugati pályaudvar M: a 109-es autóbusz megállóhelye a Nagykörúton; Bajcsy-Zsilinszky út: a 70-es és a 78-as trolibuszok megállóhelye; Honvéd utca: a 70-es és a 78-as trolibuszok megállóhelye.

A Lehel tér M, illetve az Árpád híd M végállomás irányában közlekedő autóbuszok az Alkotmány utca lezárása esetén ugyancsak terelve közlekednek, és nem érintik a Markó utca megállóhelyet. Helyette az alábbi megállóhelyen állnak meg: Podmaniczky utca: a 109-es autóbusz megállóhelye; Nyugati pályaudvar M: a 109-es autóbusz megállóhelye.

Az Alkotmány utca esetleges lezárása esetén a 70-es és a 78-as trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró; illetve a Keleti pályaudvar M (Garay utca) és a Lövölde tér között közlekednek. A Lövölde tér és a Kossuth Lajos tér M között pótlóbuszok indulnak. A pótlóbuszok a Lövölde tér irányában nem érintik a Honvéd utcai megállóhelyet.

Fontos tudni, hogy a lezárások a rendőrség helyszíni parancsnokának döntésétől és a rendezvény résztvevőinek létszámától függően változhatnak. A BKK kéri az utazóközönséget, figyeljék a helyszínen tartózkodó forgalomirányító munkatársaink információit, illetve aktuális információkért keressék fel a BKK facebook-oldalát.

Kapcsolódó hírek