Maglód FoxPost-bázis lett

MTI/iho   ·   2021.08.15. 15:00
00_foxpost_maglod

Beköltözött az első bérlő a HelloParks maglódi ipari és logisztikai parkjának első létesítményébe: a Magyarországon csomagautomata-hálózattal rendelkező FoxPost 8400 négyzetméter területet vesz igénybe, ahol megkezdte az 1,5 millió eurós beruházást jelentő csomagszortírozó gépsorok telepítését.

A HelloParks határidőre átadta a maglódi ipari és logisztikai park első ütemét jelentő 46 ezer négyzetméteres raktárépület első egységét, amelynek kivitelezése öt hónappal ezelőtt kezdődött. Az épület különlegessége, hogy Magyarországon ez lehet az első ipari létesítmény, amely megfelel a rendkívül szigorú követelményeket támasztó BREEAM New Construction Excellent fenntarthatósági minősítésnek.

A FoxPostnak az új raktár fejlődési lépcsőt jelent: ezzel az övék lesz a harmadik legnagyobb központi raktár, ami kiszolgálja majd a teljes, 2024-re már több mint ezer csomagautomatából álló országos hálózatukat. Az új raktárban több mint 1,5 millió eurós beruházással átállnak a teljesen automatizált csomagválogatási rendszerre, amivel közel a tízszeresére növelik a kapacitásukat, akár napi százezer csomagot is kezelhetnek majd.

A maglódi logisztikai megapark Budapest keleti agglomerációjának ipari zónájában található. Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő telken összesen 193 ezer négyzetméter raktár-, könnyűipari- és irodaterületet alakít ki a HelloParks. Az első ütem 46 ezer négyzetméter létesítményének beruházási értéke meghaladja a 14 milliárd forintot.

A HelloParks Budapest vonzáskörzetében Fóton építi hetvenhat hektáros területen ipari és logisztikai központját, ahol összesen 330 ezer négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség, Pátyon száz hektáros területen 400 ezer négyzetméter bruttó bérbeadható terület raktár- és gyártási területet alakít ki több fázisban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek