Magyar áldozatai vannak a szállodahajó balesetének

MTI/iho   ·   2016.09.11. 16:34
halalos_hajobaleset0

Az áldozatok a hajó legénységéhez tartoztak, egyikük 33, a másik 49 éves volt. A német média híradásai szerint az ütközés következtében teljesen összeroncsolódott a hajóparancsnoki kabin, és a magyar matrózok a kabinroncsba szorulva haltak meg.

Az áldozatok pontos beosztása még nem ismert, de a hatóságok abból indulnak ki, hogy legalább egyikük felhatalmazással rendelkezett a hajó vezetésére, és mindketten a szolgálati beosztásnak megfelelően tartózkodnak a hajóparancsnoki kabinban, amely teljesen összeroncsolódott, amikor a hajó hajnali fél kettő körül hídnak ütközött Erlangen Frauenaurach nevű városrészénél – mondta az MTI-nek Michael Petzold, a Közép-Frankföld (Mittelfranken) nevű bajorországi közigazgatási egység rendőrkapitányságnak szóvivője. Hozzátette, hogy az áldozatok személyazonosságának megállapítására irányuló eljárást vasárnap délelőtt befejezték, és kapcsolatba léptek a müncheni magyar főkonzulátussal.

Erlangennél ütközött hídnak a Viking Freya szállodahajó, amelyen a két elhunyt magyar dolgozott (fotó: Daily Mail)

Ezt megerősítette az MTI-nek Kovács Ferenc konzul, aki hangsúlyozta, hogy minden segítséget megadnak az eljárás folytatásához, szükség esetén akár a helyszínen is. A baleset éjfél után másfél órával történt. A Budapestre tartó kirándulóhajó utasai ekkor már aludtak. A baleset oka egyelőre nem ismert.

A Budapestre tartó szállodahajón 181 utas és 49 fős legénység tartózkodott. Az utasok az ütközés után még négy órán át a hajó fedélzetén voltak, kimentésük reggel hatkor kezdődött. Mintegy kétszáz fős mentőcsoport vesz részt az evakuálásban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek