Magyar cég épített lengyel pályaudvart

MTI   ·   2012.05.29. 17:12

Megnyílt a lengyel vasúttársaság (PKP) és a magyar TriGránit közös beruházásának első fázisa, a poznani főpályaudvar, amelyet Bronislaw Komorowski lengyel államfő adott át kedden.

A magyar tulajdonban lévő TriGránit tíz hónap alatt építette fel a negyedmilliárd eurós beruházással épülő integrált közlekedési és kereskedelmi központ első 6 ezer négyzetméteres létesítményét: a korszerű, háromemeletes pályaudvart.

A június 8-án kezdődő lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság miatt megszabott rövid határidő betartása a vállalat szerint egyedülálló szakmai és műszaki megoldások alkalmazásának köszönhető. A TriGránit közleményében hangsúlyozta, hogy a kontinensviadalra készülő lengyelországi beruházások közül a pályaudvar az egyetlen, amely időben és a tervezett költségkereten belül készült el.

A beruházás következő fázisában egy 164 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont épül, egy helyi és helyközi buszpályaudvarral, valamint 1.500 férőhelyes parkolóval, amelyet várhatóan 2013 novemberében adnak át. Az épületegyüttest a továbbiakban konferenciaközponttal, szállodával és irodaházakkal egészítik ki. A PKP 8 pályázó közül választotta ki a TriGránitot a komplexum fejlesztésére.

A magyar többségi tulajdonban lévő TriGránit ingatlanfejlesztési és- üzemeltetési vállalat Közép-Kelet-Európa hét országában van jelen. A TriGránit lengyelországi terveiről Török Árpád vezérigazgató elmondta, hogy a jelenlegi beruházásokon kívül újabb beruházási lehetőségeket keresnek.

Kapcsolódó hírek