Magyar oldtimer Normandia felett – videó!

iho   ·   2014.06.28. 11:50
cim2

Amint arról akkor beszámoltunk, a normandiai partraszállás évfordulóján egy gyönyörű légikötelék húzott át a hatalmas csata helyszíne felett, a kétmotorosokból ejtőernyősök ugrottak, akár azon a bizonyos júniusi napon, a második front megnyitásakor.

A pazar formáció csupa szépvonalú kétmotorosból állt: DC-3-asok illetve azok katonai változatai, C-47-esek ontották magukból az ejtőernyősöket, köztük azonban ott volt a „kakukktojás”, a DC-3-as szovjet változata, a világ jelenleg egyetlen repülőképes Li-2-ese a Goldtimer Alapítvány üzemeltetésében Magyarországról.

A Duna TV stábjának volt lehetősége megörökíteni a különleges fellépést. Már a helyszínre repülni is komoly próba volt, hiszen a nagy távolságot a gép és a csapat leszállás nélkül repülte le, utána következett a látványos pillanatok sokasága. Csak egy érdekes plusz momentum a június 26-án a Közlekedés XXI. magazinban adásba került riportból: az emlékugrás résztvevői azért vetélkedtek, hogy a magyar gépre kerüljenek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek