Magyar tervezésű villamos gyártásában vett részt a Dunai Repülőgépgyár Etiópiában

MTI/iho   ·   2015.06.14. 12:39

A tájékoztatás szerint a cég – amely Addisz-Abeba tömegközlekedésének fejlesztésében vesz részt – szakembereket adott a magyar tervezésű villamos gyártásának irányításához és betanításához. A DR Zrt. etiópiai partnerével, a Metals and Engineering Corporation (Metec) állami holdinggal a villamos futástesztjéhez szükséges tesztpálya építéséről tárgyal, és ennek finanszírozásáról megbeszélést folytatott az Etióp Kereskedelmi Bankkal (CBE) is.

Az etiópiai pénzintézet kész finanszírozni a tesztpálya építését. A megbeszélésen felvetődött az a lehetőség, hogy a CBE-nek hitelkeretet biztosítana a magyar Eximbank, amelyet kizárólag a DR Zrt. és a Metec közös vállalkozásainak használhatna fel az etiópiai bank.

A nairobi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint az addisz-abebai villamosprojekt iránt nagy az érdeklődés Kenyában, így a külképviselet megkezdte a kapcsolatfelvételt az ügyben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek