Magyar vitorlázórepülő balesete a világbajnokságon

iho   ·   2016.08.08. 17:36

Baleset érte a magyar válogatott versenyzőjét, Hamar Zoltánt a Litvániában zajló Vitorlázórepülő Világbajnokságon, adta hírül a csapat információi alapján a Magyar Vitorlázórepüölő Szövetség.

A Klubosztály mezőnye a litvániai Pociunai repülőteréről repülte negyedik feladatát, részben lengyel terület felett, de a kedvezőtlen időjárás miatt a 49 versenyzőből 25 nem tudta befejezni a számot.

Hamar Zoltán is egyike volt azoknak, akiknek terepre kellett szállniuk. Az iho/repülés információja szerint eközben érte a baleset: besiklás közben a gép egy épületben elakadt és a tetőnek ütközött.

A magyar pilótát gerincsérüléssel szállították kórházba, de a körülményekhez képest jól van, légi úton tervezik hazahozni. A DK versenyjelű LS1-f típusú gép a válogatott közleményének megfogalmazása szerint „alaposan megsérült”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek