Majd’ félezer új buszt venne a Volánbusz

Ács Attila   ·   2019.07.31. 18:00
econell_vb_kiskep

Talán sokakhoz még el sem jutott az elmúlt hét egyik legfontosabb közeledési híre, ami szerint – opciókkal együtt – 195 új busz beszerzésére készül a Volánbusz. Máris itt van a következő tender, ezúttal 460 új buszt vennének, ezúttal is több kategóriában, a leosztás az alábbi:

  • 178, plusz opcióban további tizenhét elővárosi kivitelű, alacsony belépésű, kéttengelyes szóló,
  • hatvanegy, plusz opcióban további hat regionális kivitelű, normál padlós, kéttengelyes szóló,
  • hatvan, plusz opcióban további hat városi kivitelű, alacsonypadlós, háromtengelyes csuklós,
  • százhúsz, plusz opcióban tizenkét elővárosi kivitelű, alacsonypadlós, háromtengelyes csuklós.

Jó eséllyel indul a Kravtex ezen a tenderen is, egyszerre ilyen nagy mennyiségre korábban még soha nem kaptak megrendelést (fotó: Bohus Dávid)

Nagy a valószínűsége, hogy a szóló járműveket ezúttal is a Kravtex szállítja majd le, információink szerint már megint tele van a gyár udvara a kategóriának megfelelő buszokkal. A csuklósoknál nehezebb dolga van annak, aki tippelni akar, itt több cég is szóba jöhet befutónak.

A műszaki követelmények között a bilikék szín nem szerepel, így ebből a körből Budapest most kimarad, a sárga és a fehér viszont igen, a buszok így valószínűleg szét lesznek majd szórva az egész országban.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek