Májusi határnyitás Ásotthalmon

iho   ·   2013.04.24. 08:50

Három hét múlva, május 16-án nyílik meg az új határátkelő Ásotthalom és Királyhalom (Backi Vinograd) között – olvasható Ásotthalom honlapjának rövid információja nyomán a Délmagyarország.hu portálon.

Petró Ferenc polgármester tájékoztatása szerint az információt a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapták, és a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági Államtitkársága is megerősítette: május 16-án délelőtt 10 órára tervezik a határnyitást.

A 354 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően sokkal közelebb, 50 kilométer helyett 8 kilométerre kerülnek egymáshoz a határ menti települések. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a tavaly decemberi határidőre elkészítette magyar oldalon a szükséges beruházásokat, az átadás-átvételi eljárás megtörtént, az engedélyek megszerzése lezárult. Újabb hónapokat azért kellett várni az átadással, mert szerb oldalon a határállomás épületében a hatóságok még nem építették ki az informatikai, biztonsági és telefonhálózatot, továbbá a szerb oldali út állapota sem volt végleges.

A tiszaszigeti határállomáshoz hasonlóan az új átkelő a hét minden napján reggel 7-től este 7-ig tart nyitva, illetve a magyar és szerb állampolgárokon kívül uniós polgárok használhatják majd.

Kapcsolódó hírek