Májustól naponta négyszer jár Budapestről Londonba a British Airways

iho/repülés   ·   2015.10.22. 13:45
400px_ba_a320

A negyedik londoni BA-járat 2016. május 3. és október 29. között naponta közlekedik. Az új járatpárnak köszönhetően hatvanezer ülőhellyel bővül a két desztináció közötti utaskapacitás. A plusz járat helyi idő szerint 12 óra 45 perckor száll fel Londonból és 16 óra 15-re landol Budapesten. A gép alig egy órát tartózkodik Ferihegyen: 17 óra 10-kor indul vissza, a Heathrow-ra pedig 18 óra 50-kor érkezik. Az új járat bővíti az átszállási lehetőségeket egyes távoli desztinációk, például Hongkong, Sydney és Fokváros felé, továbbá rövidíti a Los Angeles, San Francisco vagy Montreal felől Budapestre utazók átszállási időit.

A British Airways májustól napi négy járatpárt biztosít London-Heathrow és Budapest között<br>(fotó: aeroinside.com)

„Nagy örömmel fogadtuk a British Airways bejelentését a járatszám-növelésről, hiszen ebből is jól látszik, mekkora potenciál van a budapesti piacon, ha egy ilyen jelentős légitársaság, ami a Budapest Airport hosszú ideje meglévő partnere, további fejlesztést hajt végre. A British Airways remek eredményeket ért el idén nyáron a Budapest–Heathrow járataival, biztosak vagyunk benne, hogy a megnövelt kapacitásnak, ami hatvanezer ülőhelyet jelent, szintén nagy sikere lesz.” – kommentálta a British Airways bejelentését Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.

A Budapestről közvetlenül elérhető országok közül a legnagyobb küldő piac Nagy-Britannia, ebből pedig toronymagasan kiemelkedik London (négy repülőtérrel), hiszen csak ezen a viszonylaton idén közel egy millióan utaztak eddig. London legnagyobb és legforgalmasabb légikikötőjébe, a heathrow-i repülőtérre egyedül a British Airways kínál járatokat. A rendkívül telített Heathrow-n különösen nehéz repülési résidőt, szaknyelven slot-ot kapni, ezért is komoly fejlemény, hogy a British Airways napi plusz egy Budapest-London Heathrow járatot indít jövő nyáron – áll a Budapest Airport közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek