Malév-bónuszosok: oneworld-átjelentkezés, repüléssel

iho/repülés   ·   2012.02.16. 08:51
cim

Egy olvasónk továbbította az iho/repülés számára azt a levelet, amelyben a oneworld szövetség kínál a Malév (egykori) törzsutasainak oneworld frequent flyer státuszt, köszönhetően a szövetség néhány légitársasága felajánlásának.

Mint korábban beszámoltunk róla, a még csak a oneworld-belépésre várakozó airberlin már korábban megtette a maga hasonló ajánlatát. Eszerint a Malév utasai törzsutasszintjüket azonnal átvihetik az airberlin törzsutasprogramjába, a topbonusba. A Duna Club tagjai 2012. május 31-ig jelentkezhetnek a topbonus programba.

A oneworld levele is említi az airberlin ajánlatát, azon kívül viszont a következő lehetőségei vannak a Malév-bónuszok felhasználásának: A Malév Duna Club Platinum kártyatulajdonosok elnyerhetik a Finnair Plus Platinum-tagságát, a Japan Airlines JAL Mileage Bank (JMB) Diamond fokozatát, mindez a onewold Emerald státuszát teszi hozzáférhetővé a számukra.

A Malév Duna Club aranyfokozatú tagjai a Finnair Plus arany, illetve a Japan Airlines JMB Sapphire fokozatára jogosultak, ez pedig egyenértékű a oneworld Sapphire szolgáltatásaira való jogosultsággal.

(fotó: JAL)

A Malév Duna Club ezüstfokozatú tagjai a Finnair Plus ezüst, illetve a Japan Airlines JMB Crystal szintjére juthatnak át, és élvezhetik a oneworld Ruby szolgáltatásait.

A bónuszok átválthatósága igen komoly előnyökkel jár, a oneworld társaságok Sapphire-fokozatú utasainak például 550 kellemes lounge áll rendelkezésükre a világ repülőterein, függetlenül attól, hogy milyen osztályra szól a jegyük.

Ugyanakkor az átjelentkezéshez az internetes bejelentkezésen túl az utasnak mind a Finnair, mind a JAL esetében igénybe kell vennie egy alkalommal legalább a légitársaságok valamelyik járatát. A Finnairrel mostantól május 31-éig kell repülniük egy alkalommal, a japánok március 1. és december 31. között várják a Malév-törzsutasokat valamelyik vonalukra, azt már a légitársaságok megfelelő weboldalán tudhatják meg a bónuszt váltani kívánók, melyik cég milyen osztályra váltott jegyet fogad el az átvételhez.

Kapcsolódó hírek