Malév Ground Handling, Aeroplex: menesztett vezetők

iho   ·   2013.03.27. 21:50

A Népszabadság információi szerint menesztették az MGH Zrt.  éléről Limburger Lóránt vezérigazgatót, aki a Malév utolsó vezérigazgatója volt. Mint ismert, az MGH – korábbi nevén Malév Ground Handling – a tavaly február harmadikán leállt nemzeti légitársaság földi kiszolgáló leányvállalata volt, majd tavaly került át állami tulajdonba annak érdekében, hogy az állam finanszírozhassa és ne menjen csődbe. A társaság azóta, köszönhetően a menedzsment munkájának, saját lábára állt. A céget a Malév csődjét követően Limburger vezette, hiszen 2011 májusában a cég éléről kérték fel a Malév Zrt. vezetésére, amit végül ő és Berényi János elnök állított le.

A másik volt Malév-leányvállalat, a repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplex vezetőjét kedden menesztették: a szintén szakember Nemcsók Imre a sajtóból értesült a leváltásáról, hiszen súlyos betegség miatt kórházban fekszik. Ez a cég a megrendelések alacsony állománya miatt ingatag pénzügyi helyzetben van, alighanem ez indokolja hogy mindkét céget a pénzügyes, s szintén Maléves múlttal rendelkező Erdődi Zoltán vezeti tovább, s információink szerint a vagyonkezelő integrálni kívánja a vállalatokat. Az iparágban ezt szakmai nonszensznek tartják.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.