MAN és Neoplan újdonságok a Busworldön

Ács Attila   ·   2011.09.10. 17:00
ec42290470_fooldal

Az október 21. és 26. között megrendezendő Busworldre szinte minden, magára valamit is adó cég komoly újdonságokkal készül, természetesen nincs ez másként az MAN-nél, és prémiummárkájánál, a Neoplannál sem. A középpontban az emeletes Starliner áll majd, amiről nemrégen már nagyfelbontású panorámaképeket tettek fel a megújult honlapjukra. De az 1600 négyzetméteres standon helyet kap egy 10,5 méteres Lion’s City M, illetve egy 12 méteres Lion’s City is, amibe már Euro VI-os motort építenek, hiszen a norma bevezetésének 2014-es határideje egyre inkább közeleg.

Tekintetbe véve, hogy az MAN nem csak buszgyár, hanem világszerte beszállítója számos más karosszálócégnek is, a komplett járművek mellett természetesen külön is kiállításra kerülnek a legújabb fejlesztésű főegységek, de nyilvánvaló, hogy itt is az új, Euro VI-os, D08-as és D20-as erőforrásoké lesz a főszerep.

A szabadtéren egy Lion’s City Hybrid tesztvezetésére nyílik majd lehetőség, amiről érdemes tudni, hogy a Red Dot mellé nemrég Ökoglobe 2011 díjat is kapott a „Járműfejlesztések a tömegközlekedésben” kategóriában.

„Napfénytető” Neoplan Starlineren (kép: Neoplan)

Kapcsolódó hírek