Már csak pénz kellene

iho/repülés   ·   2011.09.18. 09:48

Az Indiai Légierő folyamatosan küzd a pilóták képzésének alacsony színvonalával. Ahhoz, hogy a szintén beszerzés alatt álló, új vadászbombázó repülőgépek (szám szerint 126 gép) fülkéjébe megfelelően felkészített pilóták üljenek, az alap- és haladóképzésnél kell kezdeni a fejlesztéseket.

Csere előtt az öreg oktatógép <br>(fotó: nhungdoicanh.blogspot.com)

A csaknem 614 millió dolláros üzlet 75 PC–7 Pilatus turboprop kétüléses repülőgép beszerzéséről szól. A gépeket a vadászpilóták és más merevszárnyú gépekre kerülő hajózók alapképzésére használják majd. Indiáról beszélünk, így a kiválasztás hosszadalmas folyamatát ebben az esetben is kisebb-nagyobb botrányok kísérték. A svájci Pilatus végül olcsóbb ajánlatával győzte le vetélytársait, így az American Hawker-Beechcraft T-6C Texan-II-est és a dél-koreai Korean Aerospace KT-1 típusokat. Az új gépekkel az öreg, indiai fejlesztésű robbanómotoros HPT–32 kiképzőgép 114, még hivatalosan hadrendben lévő példányát váltják majd fel.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.