Már most írják be a naptárjukba: az idei ősz első szombatján irány a Zalai-dombság GYSEV-es Púpossal!

Harmati Marcell   ·   2024.07.27. 16:55
tokod

Szeptember 7-én, a Vasparipák – Gajdos Márk oldalának szervezésében indul különvonat Zalába.

A fotózási helyszínek a Szombathely és Nagykanizsa között húzódó 17-es vasútvonalon lesznek Zalaszentiván és Újudvar között.

A szerelvény kora reggel Sopronból indul, 5 óra 27 perckor. Már itt is fel lehet szállni a vonatra. Ezután Szombathelyen lesz felszállási lehetőség az előzetes tervek alapján 6 óra 21 perckor. A különvonat reggel 7 óra 31 perckor ér Zalaszentivánba. A Budapest irányából érkező vasútfotósok itt tudnak erre a vonatra felszállni. Nekik a 950-es számú Göcsej Intercityvel kell eljutniuk ide. Zalaszentivánból fél 9-kor indul a fotós vonat.

Zalagyömörőn vagyunk: retró hétvégeken járt utoljára ablakos vonattal Púpos a környéken

Terv szerint 17:50-re ér vissza a különvonat Zalaszentivánba így lesz csatlakozás a főváros irányába utazó érdeklődőknek a 963-as Göcsej Intercityre. A különvonat 18:20-kor folytatja a visszaútját Sopron irányába. Szombathelyen 19:23-tól 19:35-ig időzik. Sopronba este fél 9-re ér.

A vonóerőt a GYSEV két Púposa közül az egyik (401, 402) adja. A gép mögé három klasszikus arculatú 20-33-as GYSEV-intercitykocsit soroznak.

Idén tavasszal a Vasparipák által meghirdetett bobós különmenetre nagyon hamar elfogytak a helyek

Miért különlegesebb ez az út a többi fotós különvonatnál?
  • A 17-es számú vasútvonal villamosítatlan szakasza fölé is kihúzzák a drótot.
  • Információink szerint a GYSEV el akarja adni a Púposait.
  • A hagyományos festésű kocsik is hamarosan új arculatot kapnak.

Jelentkezni a vasparipakkulonvonat@gmail.com e-mail címen lehet. A részvételi díj 10 ezer forint. Ebédről is gondoskodnak a szervezők, Gelse állomására pizzát rendelnek, egy pizza – margherita, sonkás, gombás, songoku és sonkás-gombás – háromezer forintba kerül. Aki kér, az a jelentkezési e-mailben jelezze, hogy milyen pizzát ebédelne.

A jó hangulat garantált, a jó időben meg reménykednek a szervezők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Jöhetnek az IC-motorvonatok a GYSEV-hez

iho.hu   ·   2024.09.09. 23:00

Kormányhatározat született a Győr–Sopron– Ebenfurti Vasút Zártkörűen Működő Részvénytársaság kilenc plusz két motorvonata beszerzésének finanszírozását célzó, legfeljebb 160 millió euró tőkeösszegű hitelszerződéshez kapcsolódóan száz százalékos mértékű egyedi állami garancia vállalásáról a hitelszerződésből származó fizetési kötelezettségekre.