Másodszor is eltűnt Rakonczay hajója

iho/hajózás   ·   2012.05.10. 11:00

Márciusban az egész ország Rakonczay Gáborért izgult, akinek az Atlanti-óceán átevezése közben veszett nyoma. Sokan már azt hitték, hogy soha nem kerül elő a vakmerő kenus, ám 60 nap és több mint 5000 kilométer megtétele után életjelet adott magáról: a világon elsőként szelte át az óceánt kenulapáttal hajtott minihajóval.

Rakonczay ünnepelt hősként térhetett haza Magyarországra, hajója, a Vitéz azonban még egy nem kevésbe viszontagságos út előtt állt: valahogy vissza kellett juttatni az öreg kontinensre.

A Vitéz hazavontatását az a Szeremley Huba vállalta magára, aki még februárban Rakonczay keresésére indult. A helyszínről kapott információk szerint az Azori-szigeteknél kikötő vitorlás út közben elvesztette a kenut – írja a Sport24.

Fa Nándor, a hajó tulajdonosa a hírportál kérdésére elmondta, hogy szakmai szempontból „nem tudja értelmezni” Szeremley Huba döntését. Fa Nándor valószínűleg arra utal, hogy könnyelmű döntés volt egy kisebb vitorlásra bízni a magas eszmei értékű Vitézt és vontatott kötelékként nekiindulni az Atlanti-óceánnak.

Rakonczay hajója vélhetőleg ezekben a percekben is a nyílt óceánon hánykolódik. A tengeri jog szerint aki megtalálja, megtarthatja.

Kapcsolódó hírek