Még egy határátmenet nyílik meg decembertől

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.10.25. 12:00
kiskep

A GW Train Regio csehországi magán vasúttársaság a decemberi menetrendváltástól a kelet-csehországi Královec és a délnyugat-lengyelországi  Sędzisław között munkanapokon hét, hétvégente pedig három-négy pár személyvonatot indít, újabb kapcsolatot kialakítva további lengyelországi célállomások felé. A vasúttársaság a Královéhradecky kerülettel és az Alsósziléziai Vajdaságban szolgáltató Koleje Dolnośląskie vasúttársasággal egyezett meg a járatok közlekedtetésével.

A GW Train Regio Studenkái Volary állomáson

A GW Train Regio már tíz éve jelen van Lengyelországban, a nyári szezonban például Lubavkába is indít járatokat a kelet-csehországi régióból. Idén nyáron Trutnov és Sędzisław között is felvették a forgalmat, de csak a nyári szezonban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy van igény a határmenti közlekedésre, sok lengyel turista érkezik az Adršpachi Sziklásokba, vagy az Óriáshegység térségébe. A GW Train Regio 810-es sorozatú Buzenykákat vet majd be a járatokon, nem kizárt, hogy a nemrég felújított örökzöld Studenkát is láthatjuk majd a vonalon. A vonatok menetrendje úgy lesz kialakítva, hogy azok csatlakozzanak Sędzisław állomáson a Jelenia Góra és Boroszló (Wroclaw) felé közlekedő járatokhoz. Az első vonat Trutnovból indul majd, az utolsó pedig ide érkezik vissza, a többi járat csehországi végállomása Královec lesz.

A cseh-lengyel határmenti vasúti kapcsolatok egyre jobbak az utóbbi években, több határátmenet is feléledt, valamint Pardubice és Wroclaw közötti vasúti kapcsolat kialakításáról is komoly tárgyalások zajlanak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek